’’QEVERIA E MËRGATËS SHQIPTARE’’

ORGANIZATA MË E MADHE PËRFAQËSUESE E KOMUNITETEVE SHQIPTARE ANEMBANË BOTËS

MË POSHTË

image.jpg

MË POSHTË

AKTIVITETI I VITIT

KONGRESI <I> BOTËROR SHQIPTAR
9, 10 DHE 11 TETOR 2020 - PRISHTIN
Ë
 

Me delegatë shqiptar nga e mbarë bota dhe nga të gjitha trevat shqiptare.


Për regjistrime dhe informacione më të detajuara, ju lutemi klikoni këtu>>>

RRETH NESH

World Albanian Congress është një organizatë mbarëkombëtare atdhetare shqiptare me anëtarësi, jofitimprurëse, jopolitik, jofetare, si dhe jo ekstremiste e krijuar dhe themeluar si një bashkim vullnetar nga profesionist të mërgatës shqiptare, e cila funksionon si një besëlidhje vëllazërore shqiptare kudo anembanë botës. Ajo është organizata më e madhe përfaqësuese e komuniteteve shqiptare në 52 vende të ndryshme të botës dhe e kryen misionin e saj nëpërmjet qeverive, parlamenteve, organizatave të ndryshme ndërkombëtare dhe besimeve të tjera fetare kudo në botë. 

World Albanian Congress drejtohet nga organet e brendshme të saj, si: Kongresi Botëror Shqiptar, Aparati Qëndror Drejtues, Bordi i Organizimit dhe Administrimit, Akademia e Elitës Intelektuale Shqiptare si dhe Këshilli i të Urtëve. Kryesia e organizatës sonë përbëhet në nivel botëror prej 112 drejtuesish kryesorë dhe nga një anëtarësi prej 24,000 anëtarësh, shifër e cila rritet çdo ditë e më shumë.

  • KONGRESI BOTËROR SHQIPTAR

  • AKADEMIA SHKENCËS, HISTORISË DHE GJUHËS SHQIPE

  • KËSHILLI I TË URTËVE

KRYETARI YNË

Jurgen Malaj është Kryetari i parë i World Albanian Congress. Ai është mjek, i cili jeton në Suedi së bashku me familjen e tij. Ai është ideatori, krijuesi, themeluesi dhe shpirti i kësaj organizate mbarëkombëtare atdhetare shqiptare.

Gjatë gjithë jetës së tij ka qënë aktiv në zhvillimet politike, shoqërore dhe kulturore në Shqipëri, Kosovë, Maqedoninë e Veriut dhe trevat shqiptare. Ai flet dhe përdor 3 gjuhë të huaja: gjuhën angleze, gjuhën italiane si dhe gjuhën suedeze.

World Albanian Congress drejtohet nga strukturat e saj të brëndshme në përbërje të së cilave janë shqiptar me nivel të lartë intelektual, profesional dhe njerëzor. Të gjithë këtë potencial të tyre ata dëshirojnë me vullnet dhe pasion ta investojnë në qëllimet dhe objektivat e organizatës, të cilat në fund të fundit i shërbejnë bashkimit kombëtar, lirive dhe të drejtave të shqiptarëve kudo që jetojnë, trashëgimisë kombëtare shqiptare si dhe zhvillimit të gjithanshëm të Shqiptarisë.

MISIONI YNË

Pjesë e qëllimeve dhe objektivave të World Albanian Congress janë: mbrojtja dhe garantimi i lirive dhe të drejtave të shqiptarëve kudo jetojnë dhe punojnë, bashkimi kombëtar (Shqiperia Natyrale), mirëqënia e shqiptarëve dhe zhvillimi i gjithanshëm i Shqiptarisë, përballja me fenomenin e Anti-Albanizmit si një fenomen rracist, anti-human dhe i padrejtë, vëllazërimi, pozitiviteti mes shqiptarëve, pajtimi i gjaqeve si dhe ruajtja dhe trashëgimi i gjuhës së shenjtë dhe të stërlashtë shqipe, identitetit, kulturës, vlerave, simboleve dhe historisë së kombit tonë të lashtë dhe autokton në trojet e veta.

Merrni përditësimet, lajmet dhe njoftimet më të fundit nga aktivitetet e WAC

DHURO PËR SHQIPTARI!

NDIHMO KOMBIN, NDIHMO SHQIPTARINË!

Kontaktoni me ne

WAC NË RRJETET SOCIALE

FACEBOOK

YOUTUBE CHANNEL

TWITTER

INSTAGRAM

  • Instagram - Black Circle
Original.png

World Albanian Congress
THE ALBANIAN DIASPORA GOVERNMENT

 

DHURO PËR SHQIPTARI!

Na ndiqni

  • Facebook
  • YouTube
  • Twitter
  • Instagram

Merr Gazetën WAC

© 2020 by World Albanian Congress. All Rights Reserved.