‘’KONGRESI I-RË BOTËROR SHQIPTAR’’
 

8, 9 DHE 10 MAJ 2020 - PRISHTINË, KOSOVË

 


Emri Zyrtar në Gjuhën Shqipe (Albanian): ‘’KONGRESI I PARË BOTËROR SHQIPTAR 2020’’

 

Official Name in International English: ‘’1ST WORLD ALBANIA CONGRESS 2020’’

 

Datat e Kongresit:  8, 9 dhe 10 Maj 2020

 

Vendi/Shteti i Organizimit: Republika e Kosovës

Qyteti i Organizimit: Prishtinë, Kosovë

 

Organizatorët: WORLD ALBANIAN CONGRESS

Fillimi i Kongresit: E Premte (8 Maj 2020)

 

Mbarimi i Kongresit: E Diel (10 Maj 2020)

 

Numri i Pjesëmarrësve: Rreth 1000 delegat (fizikisht të pranishëm) nga të 6 kontinentet (delegatë nga mërgata shqiptare, nga trevat shqiptare, studentë, akademikë, personalitete diplomatike dhe shtetërore, gazetarë të ftuar)

 

Rëndësia: E nivelit historik, patriotik, botëror (Jo politike, jo rraciste, jo fetare)

Atmosfera: Pozitive, paqësore, harmonike, argëtuese

 

Siguria: E nivelit dhe prioritetit maksimal. Me bashkëpunimin e Policisë së Shtetit, Shërbimit Inteligjent Kombëtar, Forcave të caktuara ushtarake dhe policore dhe strukturave të tjera të Republikës së Kosovës, USA dhe BE.

 

Pjesëmarrësit nga trevat shqiptar të Gadishullit Ilirik: Nga Shqipëria, Kosova, Mali i Zi, Sanxhaku, Çamëria, Lugina e Preshevës dhe Maqedonia e Veriut.

Merrni përditësimet, lajmet dhe njoftimet më të fundit nga aktivitetet e WAC

World Albanian Congress
THE ALBANIAN DIASPORA GOVERNMENT

 

DHURO PËR SHQIPTARI!

Na ndiqni

  • Facebook
  • YouTube
  • Twitter
  • Instagram

© 2020 by World Albanian Congress. All Rights Reserved.